Praha patří dětem

Letošní Praha patřila Holešovu

Víkend věnovaný ekologii, udržitelnosti, přírodovědě, poznání, adrenalinu a zážitkům prožila již podeváté parta dětí z Holešovska. V rámci celostátní akce „Praha patří dětem“ jelo deset dětí první říjnový víkend reprezentovat Zlínský kraj. Děti, které navštěvují tábory, kroužky a akce SVČ TYMY se společně s dalšími týmy z celé České republiky vydaly do Prahy roku 2074. Dívky a chlapci v rámci přípravy museli vymyslet dva scénáře budoucího vývoje – optimistický a pesimistický výhled budoucnosti Zlínského kraje. V pátek a sobotu děti soutěžily, hledaly indicie po celé Praze, luštily šifry, zodpovídaly ošemetné otázky, a hlavně se toho spoustu dozvěděly v rámci náročné hry, která nám všem poutavou formou přiblížila důležitá témata týkající se našich životů. V konkurenci týmů z celé České republiky letos holešovský tým poprvé v historii celou soutěž vyhrál. Poctivá příprava spojená s fyzickou zdatností, strategickým uvažováním a týmovým duchem vynesla našim soutěžícím zasloužené prvenství.

Velmi si ceníme poctivé přípravy dětí a hlavně zapálení, s jakým celou hru absolvovaly. Tuto akci pro všechny kraje České republiky pořádá karlínský Dům dětí a mládeže Spektrum.

Moc děkujeme Jarmile Vaclachové a volnočasovému středisku TYMY za podporu žáků v jejich cestě za dalším pražským dobrodružstvím.